Skovbakkeskolen

Skovbakkeskolen
OPP

Tidssvarende læringsmiljøer med
fleksibel og indbydende indretning

Vi har i et OPS-samarbejde med DEAS skabt Skovbakkeskolen i Odder. Skolen har plads til 650 elever og personale samt en tilhørende daginstitutionen med plads til 100 børn. Skolen giver moderne og fleksible rammer for læring, bevægelse og fællesskab.
Status
Afsluttet
Bygherre
Odder Kommune
Projektudvikler

MT Højgaard Projektudvikling A/S

Lokalitet
Odder
Type
Projektering, Stål, Uddannelse og forskning, OPP, Bæredygtighed
Byggeperiode
2014-2017
Omfang
9.300 m2 fordelt på to etager
Samarbejdspartnere

Driftsaftale i samarbejde med DEAS
Arkitekt: Arkitema.
Ingeniør: MOE

Afsluttet
Odder Kommune

MT Højgaard Projektudvikling A/S

Odder
Projektering, Stål, Uddannelse og forskning, OPP, Bæredygtighed
2014-2017
9.300 m2 fordelt på to etager

Driftsaftale i samarbejde med DEAS
Arkitekt: Arkitema.
Ingeniør: MOE

Vi har haft ansvaret for alle ingeniørdisciplinerne fra konstruktionerne, VVS- og elinstallationer, til brand bæredygtighed og geoteknik.
Byggeriet rummer arbejdsplads til 250 medarbejdere
Med de 9.300 kvadratmeter fordelt over to etager har Skovbakkeskolen plads til 650 elever og personale samt 100 børn i den tilhørende daginstitution
Skolen lever op til energiklasse 2020 og er bygget med fokus på bæredygtighed, indeklima og langtidsholdbare løsninger.
Hjerterum
Skolen er 9.300 kvadratmeter stor og fordelt på to etager, og den huser indskoling, mellemtrin, udskoling med tilhørende faglokaler og gymnastikhal samt daginstitution. Skolen er karakteriseret ved dens komplekse ”zigzag” taggeometri, varierende facade og det store hjerterum, der fungerer som omdrejningspunkt for skolen. I hjerterummet har vi placeret to øjer, og i fløjene har vi placeret to store ovenlys.

Flerfunktionalitet sikrer
fremtidens læringsmiljøer

MT Højgaard har opført Skovbakkeskolen som del af et Offentlig-Privat Samarbejde (OPS) med DEAS. Sammen skal vi stå for skolens drift og vedligeholdelse i 25 år.

OPS er en god og langsigtet løsning til skoleprojekter, og i MT Højgaard indgår vi også i lignende samarbejder på Nordstjerneskolen i Frederikshavn og Vildbjerg Skole i Vildbjerg.

Komplicerede
stålkonstruktioner

Som en del af opførelsen af Skovbakkeskolen har MT Højgaard varetaget projekteringen. Her har vi været ansvarlig for alle ingeniørdisciplinerne fra konstruktionerne, VVS- og elinstallationer, til brand, bæredygtighed og geoteknik.

Allerede fra den tidlige opstartsfase og gennem projektering og udførelse har der været et klart fokus på at optimere den efterfølgende drift af bygningerne. Der er blevet anvendt 3D-projektering inklusiv kollisionskontrol, der medfører bygbarhed og fejlfrie konstruktioner og installationer.

Ved detaildimensioneringen af de bærende konstruktioner har vi brugt de nyeste beregningsprogrammer, og i forbindelse med de store komplicerede ståltagkonstruktioner er der projekteret med brug af designværktøjet ROBOT.

Vi skaber rammer for liv, der bygger på innovation, æstetik og håndværksmæssig kvalitet.

Kan vi hjælpe
                 med noget?

Kan vi hjælpe dig?